Banden Service

Goede banden zijn een vereiste als u veilig en comfortabel wilt rijden. Tijdens een onderhoudsbeurt of de APK controleren wij uw banden standaard. Mocht vervanging nodig zijn dan helpen wij u voordelig aan nieuwe banden van alle bekende merken tot aan budgetbanden. Wij hebben de juiste vakkennis en apparatuur in huis, zodat we altijd de beste service kunnen leveren.


Balanceren

Goed gebalanceerde banden bevorderen uw rijcomfort en wegligging, verminderen slijtage en besparen brandstof. Als uw stuur bij een bepaalde snelheid gaat trillen of als u ongebruikelijke geluiden hoort kan dat de oorzaak zijn van onbalans in één of meerdere autobanden. Zowel de banden als de onderdelen van de wielophanging slijten sneller. Het is verstandig om dan uw wielen opnieuw te laten balanceren.


Uitlijnen

Een niet goed uitgelijnde auto rijdt niet prettig. De wegligging verslechtert, de banden slijten sneller en de auto verbruikt meer brandstof. Wanneer de auto scheeftrekt is de uitlijning van de auto niet meer goed. Bijv. stoepranden of grote oneffenheden in de weg veroorzaken afwijkingen in de wielstanden. Door uw auto te laten uitlijnen worden deze afwijkingen opgeheven.

Winterbanden en Bandenopslag

Het is verstandig om vanaf oktober t/m maart met winterbanden te rijden. Bij temperaturen lager dan 7 graden hebben winterbanden meer grip, een betere wegligging en een kortere remweg dan gewone banden. In veel Europese landen zijn winterbanden verplicht tijdens de wintermaanden.

Wij wisselen de banden voor u om en kunnen eventueel uw zomerbanden veilig voor u opslaan. Dit geldt natuurlijk ook voor uw winterbanden. Het opslaan van de banden is volledig gratis.